Jubilaris John Koumans

Jubilaris John Koumans is 40 jaar lid van De Blouwe!

John is in 1971 in Mariaberg geboren en een snelle rekensom leert dat hij op zeer jeugdige leeftijd tot de gelederen van onze drumband is toegetreden. Volgens betrouwbare bronnen was John destijds een echte kluiver. Hij kon nergens van afblijven, zat aan alles waar hij niet aan mocht komen en zijn drie broers en zijn zus hadden thuis heel wat stellen met John. We geloven dat best, want zijn blik spreekt nu alsnog boekdelen en dan moet je goed op je tellen passen. Hij voert dan wat in zijn schild, zonder kwade bedoelingen overigens, dat moet er nadrukkelijk bij gezegd worden. John is een goede kerel!

John is van jongs af aan dol op muziek geweest en de trom was en is nog steeds veruit zijn meest favoriete muziekinstrument. Als zesjarige trommelde hij bij een zaate hermenie alsof zijn leven er van afhing. Maar John wilde hoger op, hij wilde naar een echte harmonie en sloot zich aan bij de Ster der Toekomst. Maar wat een teleurstelling! “Veel te jong” kreeg hij te horen en achteraf bleek dat ze hem te klein vonden.

We schrijven 1981. In dat jaar kwam Bert, een van John’s broers, die tot dan bij de Ster der Toekomst had gespeeld, de Blouwe van Wolder versterken. Nou, dacht John, als ik mijn tromtalenten niet bij de Ster kan tonen, dan zal ik mijn geluk maar eens in Wolder beproeven en zo geschiedde. En ja hoor, dat ging best. Wat in de Bredestraat niet gelukt was, lukte in Wolder wel. Niet te jong en niet te klein, stokken pakken en beginnen! En nu is onze John reeds 40 jaar een trouw en enthousiast lid van de drumband. In al die tijd heeft hij een bijdrage geleverd aan de successen tijdens bondsconcoursen, Limburgse en nationale kampioenschappen en niet te vergeten het WMC 2005 in Kerkrade waar goud werd behaald. Andere hoogtepunten in zijn 40 jarig lidmaatschap zijn de deelnames aan de diverse jeugdkampen waar hij hand en spandiensten verrichte.

Verder was John in 2000 de baas over het rijk van CV De Blouwe hoog op de prinsenwagen stak hij op die carnavalsmaandag in vol ornaat met glans boven alles uit. John was als geen ander in zijn element.

John, van harte gefeliciteerd!

Opmerking: agv de nieuwe maatregelen rondom corona zal het St. Caeciliafeest, waar wij normaal gesproken onze jubilarissen in het zonnetje zetten en gefeliciteerd kunnen worden, as zaterdag niet doorgaan.