João Rodrigues wint aanmoedingsprijs in finale Prinses Christina Concours

Vol trots melden wij dat onze João een aanmoedigingsprijs heeft gekregen in de regiofinale van het prestigieuze prinses Christina Concours. Een prestatie van formaat waar we ontzettend trots op zijn.
João, van harte proficiat! Geniet ervan.

Lees meer op de website van Christina Concours:
Afgelopen weekend deden ruim 60 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 2 in Maastricht. De jury koos uiteindelijk zes finalisten. Zondag 10 februari traden zij tijdens de spannende regiofinale op in het Conservatorium Maastricht. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Annemarie Penn-te Strake, burgemeester in de gemeente Maastricht.

Deelnemers kwamen onder andere uit: Maastricht, Heerlen, Sittard, Aachen, Helmond, Genk, Maasmechelen, Susteren, Antwerpen en Oirsbeek. Er was een veelzijdigheid aan instrumenten aanwezig zoals harp, klarinet, marimba, dwarsfluit, tenor trombone, cello, hobo, piano, altviool, trompet en saxofoon.

Het concours in Maastricht was de derde van zes regioconcoursen in heel Nederland. In totaal doen dit jaar ruim 400 jonge musici mee aan het Prinses Christina Concours. Alle deelnemers spelen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen en een plek in de regiofinale. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan en mooie samenwerkingen beginnen. Het is dit jaar de 51e keer dat het Prinses Christina Concours georganiseerd wordt.