Wessel Thimister, muzikaal talent uit Wolder, neemt deel aan Prinses Christina Concours

Wessel Thimister, talent van Wilhelmina uit Wolder

Wessel Thimister, talent van Wilhelmina uit Wolder

Wessel Thimister, nog maar 13 jaar oud, zal in het weekend van 23 en 24 februari aanstaande deelnemen aan de voorrondes van het prestigieuze Prinses Christina Concours. Wessel is lid van de drumband van Harmonie Wilhelmina uit Wolder.

Sinds 2005 is Wessel (13 jaar) talentvol slagwerker bij Drumband Harmonie Wilhelmina Wolder. Zijn talent blijkt uit en wordt verder ontwikkeld door het volgen van de Vooropleiding Conservatorium op het Bonnefanten College. Sinds enkele jaren maakt hij ook deel uit van de Talentklas van Muziekschool Kumulus. Momenteel wordt hij opgeleid als all round slagwerker. Dat wil zeggen dat hij les krijgt in kleine trom, pauken en mallets (melodisch slagwerk). Voor kleine trom heeft hij al zijn Hafa A en B diploma, voor mallets zijn A diploma en in april zal hij pauken A gaan doen. Al met al een behoorlijke verzameling diploma’s gezien zijn jonge leeftijd en relatief korte tijd, dat hij les volgt. Hieruit blijkt zijn talent, maar bovenal zijn inzet en passie voor muziek, want met talent alleen red je het niet. Harmonie Wilhelmina, ook bekend als de blouwe uit Wolder, is ontzettend trots op deze diamant.
Het Prinses Christina Concours realiseert al meer dan veertig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 500 deelnemers. Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op zes locaties in het land. Wessel mag zich nu laten horen in de 1ste ronde, op regionaal niveau Zuid. De winnaars mogen door naar de volgende rondes op regionaal en provinciaal niveau. Het uiteindelijke streven is dan natuurlijk om op nationaal niveau deel te mogen nemen. Deelnemers aan dit concours maken kans op mooie prijzen, zoals optredens, workshops en cursussen.
Deze deelname is vooral een enorme uitdaging voor Wessel om te zien hoe ver hij is, maar ook om podiumervaring op te doen in dit soort solo concoursen. We wensen hierbij Wessel dan ook heel veel succes bij zijn deelname. Houdt u onze website harmoniewilhelmina.nl of facebookpagina in de gaten voor de laatste informatie hieromtrent. Kijk voor meer info op de website van het PCC.

[fb-like]